Kamin po meri

»Vsake oči imajo svojega malarja«. Zato je zelo pomembno, da nam predstavite svoje želje katere imate pri izdelavi kamina. Na lokacijo pridemo po predhodnem dogovoru. Pregledamo bivalni prostor in ocenimo kakšen kamin bi bil optimalen za vas in upoštevamo vaše želje.

Po temeljitem pogovoru, upoštevanju vaših želja, vam izdelamo ponudbo, katero skupaj pregledamo, tako da vas seznamimo z vsemi stroški in časom izvedbe. Na vsa naša dela vam izdamo garancijo za opravljeno delo in 5 letno garancijo na kaminski vložek.

Vendar je zunanjost kamina sekundarna. Najbolj pomembno pri kaminskem vložku je učinkovitost, sposobnost ohranjanja toplote z akumulacijo in enostavnost uporabe.

Zelo pomembna je tudi lokacija kamina. Pri starejših gradnjah je izbira lokacije kamina vezana na že obstoječi dimnik. Možno je postaviti dimnik na novo, morda na bolj primerno mesto. Moderni trendi, ki jih narekuje stroka, arhitekti in projektanti že predvideva postavitve dimnikov v najbolj idealnih bivalnih mestih v objektu, kar prinese boljše učinke ogrevanja in širši pogled na goreči plamen v kurišču.

Velika prednost današnjega časa je internet. Na njem najdete nešteto slik in modelov kaminov. Dovolj je, da se odločite za kamin kateri je vam všeč, in mi vam pripravimo ponudbo, katera zajema vse vaše želje in točno takšen kamin izdelamo.

Pomembno je razumeti, da so kamini po meri in njihova zunanja obloga v celoti izdelani po naročilu, zato je tak način izdelave kamina, glede na materiale in porabljen čas vezan z višjo ceno. Pri tipskih kaminih, ki so dimenzijsko že v okvirih je postavitev veliko hitrejša, cenovno pa ugodnejša. Kamin izdelan po meri ima prednost, da lahko določene dele sten, kotov integriramo v oblogo in s tem še dodatno polepšamo prostor.